PANTONE: GREENERY е цветът на 2017-та година

10.02.2017 г.

 

Институтът за цветове PANTONE, обяви цвета на 2017-та година. Изборът не е резултат от конкурс, а своеобразно отражение на потребностите на съвременната култура. PANTONE избират кой да бъде „победителят“ след задълбочено наблюдение на културата, настройките и потребностите на модерния свят. Ползват се статистически данни за цветови предпочитания във всяка сфера на живота.

Избрания цвят се прокрадва в пространството от няколко години. Сега ще може да се вихри на воля!

 

 

Както подобава – Дами и господа, представяме ви GREENERY
 

GREENERY (зеленичко, зеленина, PANTONE 15-0343) е жълто-зелен цвят, който напомня на младите листенца през ранна пролет. Свеж и същевременно пикантен, GREENERY ще носи усещането за младост и чистота. Както пролетта е символ на възраждащ се живот, така и цветът на 2017-та ще символизира новото начало. Докато гледате това „зеленичко“ ще усещате възторг, както от поемането на свеж пролетен въздух, от аромата на напъпили нарциси и от финеса на естествения природен нюанс на Април.

GREENERY ще доминира в модата, бита, архитектурата и дори в машиностроенето. Този цвят е натурален и по естествен начин носи успокоение. Забързани, затворени в офиси от бетон и стъкло, дори един детайл в „зеленичко“ ще ви накара да усетите мигновен допир до природата.

GREENERY е жизнерадостен цвят. Ризи, панталони, сака, рокли, обувки, шалове и шапки в цвета, ще носят жизненост и ще провокират страсти, сходни с пролетните гръмотевични бури. Подобно на окъпана млада трева, бижутата и аксесоарите в цвят GREENERY, ще проблясват искрящи и привлекателни.

Цветът ще се появи и върху купетата и интериора на автомобили за авантюристи, които не се страхуват да се открояват в сивия ежедневен фон.

Същото важи и за сгради, офиси и корпоративна идентичност, на онези които искат да привлекат внимание върху бизнеса си. Цветът провокира доверие и внушава лекота в комуникацията.

Пердета, дивани, постелки, спално бельо и дреболии в дома. Това е достъпен начин да наситите интериора си с пролет още през Януари.

От избора на този цвят е ясно, че човечеството вече изпитва нужда от завръщане към естественото, към чистота. Дефицитът ни не може да се компенсира само с това да декорираме обкръжаващата ни среда или себе си в цвят, но ще е крачка към нашето неизбежно завръщане към природата.

 

Източник: www.virage-journal.com

 

<<< Към всички новини
© 2015, Всички права запазени! Web Design & SEO by Zashev Design